Lista på produkter från varumärke Svensk husman socks

Svensk Husman hyllar landets unika maträtter, traditioner & den Svenska fikan via roliga plagg som tar dig på resan genom den Svenska kulturen.

Svensk Husman socks hyllar landets unika maträtter,traditioner & den Svenska fikan via roliga plagg som tar dig på resan genom den Svenska kulturen. Oavsett vad man föredrar är rätt alternativ för dig hos Svensk Husman. Lyxiga, roliga strumpor och snygga strumpor som förgyller din vardag. Finns i många olika motiv som lussekatt, kanelbullesemla och många andra sorter.

 • unisex
 • Material: 80% bomull, 17% polyamid och 3% elastan
 • Svensk Husman Ahlgrens...

  99,00 kr

  I början av 1950 talet bestämde sig Ahlgrens godisfabrik i Gävle för att försöka börja tillverka marshmallows. Resultatet blev inte alls som man hade tänkt sig.

 • Svensk husman strumpor...

  289,00 kr

  En snygg samling av Svensk Husmans fika Favoriter 

  Kanelbullen,Semlan,Dammsugaren

 • Svensk husman strumpor...

  89,00 kr 99,00 kr

  Svensk husman strumpor Semlan, Ordet semla kommer av latinens ”simila” som betyder vetemjöl. Idag är det en sport att varje år göra en ny tvist på semlan men vi på strumphuset rekommenderar starkt original semlan!

 • Svensk husman strumpor...

  89,00 kr 99,00 kr

  Polkagrisar är uppkallade efter dansen Polka som var populär vid tidpunkten 1860-talet, Vid denna tid var gris, ett allmänt begrepp för sötsak, vilket ska ha bidragit till namnet. En polkagris är sällan formad som en gris, däremot kan stången ofta ha en krok i enda änden För att lättare kunna hängas i en julgran och benämns då polkakäpp.

 • Svensk husman...

  179,00 kr 198,00 kr

  Svensk husman strumpor Dalarhästen 2 pack

  Få saker är så förknippade med Sverige som just vår dalahäst, den som har sitt ursprung i Mora. Det var på 1700-talet som skogsarbetarna i byarna runt Mora började tälja trähästar i timmerkojor om kvällarna. Långt senare, på 1830-talet, fick hästarna sitt karaktäristiska kurbitsmönster. De såldes så småningom i byarna och reste med handelsresande runt om i Sverige.

 • Svensk husman strumpor...

  89,00 kr 99,00 kr

  Svensk husman strumpor Surströming.Surströmmingen är en maträtt som många är (ambivalenta) inför men Under 1800-talet började traditionen att äta surströmming även att röra sig genom samhällets sociala skikt och den tidigare fattigmansmaten blev till festmat.

  Vi förknippar surströmming med norra Sverige, där många säger sig veta hur man på riktigt bör äta rätten.

  Då Med tillbehören gräslök, gräddfil Rödlök samt med mandelpotatis i eller på ett tunnbröd, man dricker också snaps till !

 • Svensk husman strumpor...

  89,00 kr 99,00 kr

  PRINSSESTÅRTA

  Är ett bakverk gjord på sockerkaka med en god fyllning emellan som brukar bestå utav grädde och någon typ av sylt,

  Med ett gott hölje utav marsipan oftast grönt, Ursprungsreceptet förekommer i Prinsessornas nya kokbok från 1930

  Som sammanställdes av hushållsläraren Jenny Åkerström. Åkerström undervisade flickor på Östermalm i Stockholm och hade bland annat haft dom fyra prinsessor döttrar till prins Carl, och prinsessan Ingeborg av Danmark

  I boken heter tårtan grön tårta men den fick där efter sedan namnet prinsesstårta.

 • Svensk husman strumpor...

  89,00 kr 99,00 kr

  Svensk husman strumpor Kräftan, Kräftan i Sverige skedde via impulser från Europa främst under 1600-talet. Liksom många andra festseder togs det upp av de Välbärgade familjerna. Första gången kräftor nämns i svensk gastronomi är i ett brev från Erik XIV år 1562

  Vi på Strumphuset älskar Kräftor! gör du?

 • Svensk husman strumpor...

  94,00 kr 99,00 kr

  Strumpan Falukorven kommer som det låter från Falun men ursprunget till Falukorven är den franska korven Lyoner. Det var de tyska bergsmännen som arbetade vid då för hela världen viktiga Falu koppargruva som under 1500-1600 talet lärde ut hur man gjorde korv av rökt oxkött.

  Vi på strumphuset älskar falukorven! gör du?

 • Svensk husman strumpor...

  94,00 kr 99,00 kr

  Svensk husman strumpor pepparkaka.När du traskar runt i dessa härliga julstrumpor kan ingen aaana vilken julafton du döljer i skorna! Störtsköna strumpor som är ett måste för dig som vill köra all-in med julklädsel på julfesten eller julafton.

  Pepparkakans tidiga historia är osäker eftersom det finns få säkra bevis, men den kan ha sina rötter ända från 1700 f.Kr. Det förekommer även uppgifter om att Romerska krigare bar med sig pepparkakor som proviant.

 • Svensk husman strumpor...

  94,00 kr 99,00 kr

  Svensk husman strumpor Lussekatter. När du traskar runt i dessa härliga julstrumpor kan ingen aaana vilken julafton du döljer i skorna! Störtsköna strumpor som är ett måste för dig som vill köra all-in med julklädsel på julfesten eller julafton.

  Lussekatterna bakas ut i en mängd olika former, den vanligaste formen; Julgalten vars formspråk påminner om ett ”S” där ändarna rullas ihop var för sig. I vardera ihoprullning placeras vars it russin som sista detalj.

 • Svensk husman strumpor...

  94,00 kr 99,00 kr

  Första kända användningen av ordet köttbulle förekommer 1754 i Cajsa Wargs kokbok.

  Men den började inte ätas bland vanligt folk förrän i mitten av 1800-talet då köttkvarnen och vedspisen blev allt vanligare och underlättade arbetet.

  • Unisex
  • Färger: Blå, Gul, Brun, Vit 
  • Mönster: Köttbullar på Talrik & Svensk flagga