Material till strumpor

Här kan du läsa om de vanligaste materialen som tillverkas i strumpor, och vad för egenskaper varje ämne har. De vanligaste materialen är bomull,  bambu, nylon, polyester, ull, arkyl.

Bambu

Bambu är ett miljövänligt material som är spunnet från bamugräs. Bambufibern har anti-bakteriella och anti-svamp egenskaper som hjälper till att hålla dina fötter friska och hygieniska.Bambu är mjukare mot foten och väldigt skönt material är även följsamt och har en bra andningsförmåga. Bambun har en bra fuktabsorberande och dränerande effekt.Håller strumpor och fötter torra längre.absorberar dålig lukt, vilket innebär att både du och dina strumpor håller er som nya längre. kolla gärna in vårt sortiment på bamustrumor klicka här

Bomull

Bomull är ett materiel som vi har använt i många år. Det kommer från bomullsplantan som odlas på stora fält.Den egyptiska bomull av hög kvalite. Bomull har många bra egenskaper stark,slittålig,följsam och led bort värme och andas.

kolla gärna in vårt sortiment på bomullstrumpor klicka här

Nylon

Nylonstrumpor är tunna strumpor tillverkade av nylon. Nylonstrumpor började att tillverkas 1939, och året därpå inleddes försäljningen i Europa. Ordet finns noterat i svensk skrift sedan 1941. I Sverige påbörjades tillverkningen 1945 av Malmö Strumpfabrik.

Nylonstrumporna ersatte nästan helt silkesstrumporna som man använt tidigare. Till cirka 1960 hade dessa strumpor söm. I och med att strumpbyxor introducerades under 1960-talet har dock bruket av nylonstrumpor till vardags minskat.Nylon är ett konstgjort material.